The Associate’s Two Cents- It’s Quiz Time!

Over the last several months, we have covered numerous topics–from copyright law, to Fair Use, to the in and outs of SAG-AFTRA. Well, seeing that we present this blog as a type of educational forum, it would be remiss not to include some type of review. That being said—it’s quiz time!

How much do you remember from previous blogs?

1. A derivative work must be __________ enough to garner its own copyright protection.
A. funny
B. dramatic
C. original
D. copied

2. Fair Use permits the use of copyrighted works by another artist for______________:
A. any purpose
B. limited purposes
C. no purpose
D. none of these

3. A(n) _____________ is a humorous or satirical imitation of a serious piece of literature or writing.
A. original work
B. parody
C. derivative work
D. artist rights organization

4. An artist seeking to create a parody is permitted to ___________ what is needed from the original to achieve the result.
A. create
B. share
C. protect
D. copy

5. A trademark can be a ___________:
A. word or phrase
B. design
C. symbol
D. all of these

6. A registered trademark is represented by_____________:
A. the letters “TM”
B. the letters “TD”
C. the letter “C” in a circle
D. either A or C

7. In order for a work to be protected by a trademark, it must be ____________:
A. generic
B. common
C. generic or common
D. not too generic or common

8. A person, without authorization, is __________ permitted to copy another’s trademark in their work.
A. sometimes
B. always
C. not
D. perhaps

9. ASCAP and BMI are artist rights organizations that ___________:
A. collect royalties for artists
B. pay royalties to artists
C. provide resources to artists
D. all of these

10. Membership in SAG/AFTRA ____________:
A. is open unconditionally to the public
B. must be qualified for
C. is by invitation only
D. requires an audition

 

ANSWERS:
1. C 2. B 3. B 4. D 5. D 6. D 7. D 8. C 9. D 10. B

About thehollywoodlawyer (265 Articles)
At The Hollywood Lawyer in Los Angeles, our entertainment attorneys are committed to assisting all talent (actors, artists, singers, writers, dancers, directors, producers, directors, editors, engineers, executives), entertainment companies (film studios, recording facilities, record labels, management companies, agencies, publishing companies, film studios, distributors), start-ups, small businesses,filmmakers, music makers and social entrepreneurs,with all of their personal, career, business and/or charity law needs be it talent representation or accompaniment through a deal or negotiations.
%d bloggers like this: